A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapata

BME Solar Boat Team

Ezt történt velünk ebben a félévben

2017. február 03. - K.Dorothy

Izgalmas féléven vagyunk túl a csapattal. A nyári versenyszezon zárultával egy rövid “szabadságra” mentünk, hogy mindenkinek legyen lehetősége kipihenni a tavaszi félév fáradalmait és persze a három hetes versenytúrát.

Szeptemberben viszont újult erővel kezdtük meg munkálatainkat, amelynek első nagy feladata  a tagtoborzás volt. Az előző csapattagok nagy része a tanulmányai befejeztével a projekttől is elköszöntek, így esedékes volt, hogy újabb kitartó fiatal egyetemistákat vonjunk be a hajóépítés rejtelmeibe. Nagy örömünkre nem várt érdeklődés övezte kampányunkat, aminek eredményeként újra 26 főre bővült a BME Solar Boat Team.

Jelenleg 4 kar (Gépémérnöki, Villamos és Informatikai, Gazdaság- és Társadalomtudományi, és Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar) hallgatói dolgoznak Rosana fejlesztésén és a 2018-as modell előtervein.

Az őszi félév során számos helyen jelentünk meg Rosanaval, köztük a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Állásbörzéjén és Nyílt napján, az S&T Konferenciáján, a Zoltek családi napján, valamint az Audi Uni Race Day-en.

 

Sikeres egyeztetéseket követően az eddigi támogatóink közel 90%-a jelezte támogatási szándékát a következő évre is, ami egy igazán fontos tényezője csapatunk sikerességének,  és természetesen óriási motiváció számunkra, hogy továbbra is kiállnak mellettünk a támogatóink.  

A jelenleg a következő cégeket tudhatjuk magunk mögött:

Ferdinand Gross Hungary Kft

Como Yachts Ltd

Glovita Kesztyű Zrt.

Zoltek Zrt.

Lomex Kft.

EASTURN KFT.

SONIMA Kft.

Martin Metal product

Plastform Műanyagtechnika Kft.

Airex AG

Német - Magyar Lemezmegmunkáló Kft.

Conrad Electronic

FETI Kft.

Audi Hungária Kft.

Bay Zoltán Kutatóintézet

Siemens

S&T

Cad Terv Kft.

National Instrument

Budapest Boat Show

Das Welt Auto

Evopro

védőfelszerelesek.hu


Nagyon hálásak vagyunk minden szponzornak a támogatásáért, mindig felemelő érzés, amikor egy cég látja elhívatottságunkat, és hisz a projektünkben.  

A következő félév elsődleges feladata lesz a csapat számára, hogy Rosana egyes eleminek újratervezett, továbbfejlesztett egységeinek terveit véglegesítsük (hajtás- és kormányrendszer, “hydrofoil” legyártás és felhelyezés) és a gyártáshoz szükséges dokumentációkat elkészítsük. Az elektronikai rendszer terheléspróbáját véghezvigyük. Tökéletesítsük a kommunikációs rendszerünket, amely a hajó és szárazföld közötti adatátvitelt jelenti. A hajó tartóállvány elemeinek legyártása és összeszerelése, amely a könnyebb vízretételt és szárazföldön való mozgatást hivatott segíteni.

A gyártáshoz szükséges munkálatok elvégzéséhez az idén az Evoporo biztosítja számunkra a műhelyt. Ezzel lehetővé tették számunkra, hogy az elkövetkező időszakban a terveinknek megfelelően haladhassunk a fejlesztésekkel.

 

A műszaki megvalósítások mellett továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a megjelenéseinkre is. A közeljövőben a  február végén  megrendezésre kerülő  Budapet Boat Show-n találkozhattok velünk, amelyen Rosana is bemutatkozik a magyarországi hajós társadalom előtt. Továbbá csapatunk két alkalommal bemutatja a projektet a rendezvény színpadán. A tavaszi félév során további megjelenésekkel igyekszünk még ismertebbé tenni a projektet, valamint a magyaroszági hajózásban érintettek számára bemutatni a napelemek által biztosított alternatív energiafelhaszálás lehetőségeit.

 

Mindent megteszünk, hogy 2017 júliusában Rosana még jobban teljesíthessen, és büszkén képviselhessük Magyaroszágot a Monaco Solar Boat Challenge-n.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://solarboatteam.blog.hu/api/trackback/id/tr1212181080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása