A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapata

BME Solar Boat Team

Együttműködés a ProProgressio Alapítvánnyal

2015. május 07. - solarboatteam


"A rendszerváltás új kihívások elé állította nemcsak a gazdaságot, de az örökös forráshiánnyal küszködő műszaki felsőoktatást is. A műszaki képzés anyagi eszközei, háttere, infrastruktúrája nem igazán tudott lépést tartani a változással. (...) A Műegyetem – hagyományosan jó színvonalú mérnökképzése és kiemelkedő kutatási eredményei ellenére is – új források felkutatására kényszerült. Szorosabb együttműködést kellett kiépítenie a hazai ipar új szereplőivel, akik a csúcstechnológiákhoz értő, jól képzett műszaki diplomásokat vártak az egyetemtől. A nagy cégek hajlandók voltak áldozni is arra, hogy igényeik szerinti szakembereket kaphassanak. Közös kutatások, közös oktatási formák kialakítására is esély nyílt. Szükségessé vált egy rugalmas szervezet létrehozása, amelyik kezelni tudja a beáramló felajánlásokat, koordinálni a sokrétű külső kapcsolatokat. Ezért jött létre 1996-ban a Pro Progressio Alapítvány, melynek alapítója a Műegyetem Baráti Köre volt" - olvasható az Alapítvány honlapján.

proprologo.png

Csapatunk az InnoLab Hallgatói Ösztöndíj kapcsán kereste fel potenciális partnereként a szervezetet. Az ösztöndíjra "azok a hallgatók, vagy hallgatói csoportok pályázhatnak, akik önállóan elért eredményeikkel nemzetközi versenyeken, bemutatókon, kiállításokon, konferenciákon – előzetes illetékes tanszéki minősítést követően részt vesznek, ill. bemutatkoznak." Vállalkozásunk és célunk vonzó és különleges mivolta, valamint a csapat munkájába fektetett bizalom eredményeként azonban nem csak a ProProgressio Alapítvány, de a Demola Budapest, valamint a Hallgatói Innovációs Központ támogatását is sikerült elnyernünk!
Az Innolab Hallgatói Ösztöndíj keretének terhére utazási támogatásban részesült csapatunk, mely lehetőséget biztosít a csapatvezetőink számára a 2015-ben, Monte-Carlóban megrendezésre kerülő Solar1Races futam megtekintésére, információszerzésre és kapcsolatépítésre. Emellett az Alapítvány közhasznú szervezetként vállalja a hallgatói projektünk számára érkező támogatások elkülönített kezelését és célnak megfelelő felhasználását. A Demola Budapest jóvoltából csapatunk a gyűlések, valamint kisebb volumenű munkálatok számára helyet kapott a szervezet épületében.


Köszönjük a nagylelkű segítséget és támogatást!

A bejegyzés trackback címe:

https://solarboatteam.blog.hu/api/trackback/id/tr797436318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása