A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapata

BME Solar Boat Team

Bővebben olvashattok a Dong Energy Solar Challenge Világbajnokság és Solar 1 Races kihívásairól

2015. június 21. - solarboatteam

A BME Solar Boat Team azzal a céllal jött létre, hogy egy kizárólag napenergiával működő, ember által vezetett, teljesen elektromos hajtású hajót tervezzen és építsen, és ezzel a járművel 2016-ban a Hollandiában és Monte-Carlóban megrendezésre kerülő Dong Energy Solar Challenge Világbajnokság és Solar 1 Races megmérettetésein sikerrel szálljon versenybe.

corp20140709-d2-320.png

 

A nyolc napig tartó hollandiai verseny, amely Frízföld belföldi csatornáin kerül megrendezésre, több gyorsasági futamból és hosszútávú versenyből áll, míg a három napos, monte-carlói kikötőben tartott eseményen szlalom verseny, gyorsasági futam, valamint körverseny minél rövidebb idő alatt történő lefutása a feladat.

A csapatok a versenyeken nem használhatnak külső energiaforrást hajóik töltésére, csak a napelemek által termelt energiával haladhatnak. A kapitányon kívül, aki a hajót kormányozza, a csapat többi tagjának autóval kell követnie az egyes versenyek helyszínek között mozgó hajót.

Képgaléria a Solar 1 Races Monte-Carlóban zajlott 2014-es versenyéről:

 

A hajó kapitányának a csapatból kell kikerülnie és rendelkeznie kell a megfelelő hajózási engedéllyel, amely jogosítja, hogy a hajót akár 40 km/h sebességgel is vezethesse.

A technikai szabályzat szigorú pontokat állít fel a hajótest, a napelemek, és az elektronika működésével kapcsolatban, amelynek betartása nélkül a hajók nem vehetnek részt a versenyben. A hajóknak a verseny megkezdése előtt rendelkezniük kell biztosítási szerződéssel.

Reméljük 2016-ban testközelből, a saját képeinken keresztül tudjuk bemutatni a két versenyt.

A bejegyzés trackback címe:

https://solarboatteam.blog.hu/api/trackback/id/tr947504206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása