A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapata

BME Solar Boat Team

BME Solar Boat Team bemutatkozás

2015. április 19. - solarboatteam

2014-ben a Gépészmérnöki Kar három gépészmérnök hallgatója alapította BME Solar Boat Team csapatot, mely azzal a céllal jött létre, hogy egy kizárólag napenergiával működő, ember által vezetett, teljesen elektromos hajtású hajót tervezzen és építsen, és ezzel a járművel 2016-ban a Hollandiában és Monte-Carlóban megrendezésre kerülő Dutch Solar Challenge Világbajnokság és Solar 1 Races megmérettetésein sikerrel szálljon versenybe. 2016-ban a Solar Boat Team első magyar csapatként kíván részt venni a fentebb említett versenyeken.
A projekthez csatlakozott továbbá a Gépészmérnöki Karról három mechatronikai mérnök, valamint egy gépészmérnök hallgató, akik a napelemes és elektronikai rendszerek tervezésén, valamint a CFD szimulációkon dolgoznak.
A Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karról további három hallgató vesz részt a tervezésben és megvalósításban; a közlekedésmérnökök feladata a hajótest és a hydrofoil tervezése.
A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar képviseletében egy műszaki menedzser hallgató dolgozik a marketing és gazdasági ügyek lebonyolításán.
A BME Solar Boat Team olyan mérnökhallgatókból áll, akiket a közös munkavégzés és az egyetemen felüli szakmai tevékenységek motiválnak; tudásukat mind elméleti, mind gyakorlati ismeretekkel kívánják tovább mélyíteni. A csapat tagjainak eddigi tevékenységei is ezt igazolják; versenyeken és különböző projektekben igyekeztek bővíteni ismereteiket. 
Néhány példa a hallgatók munkáira:
UniTech – CLAAS Mérnökverseny (járműtervezés és építés);
Von Karman Institut robotrepülő építő verseny;
RobonAut egyetemi robotépítő verseny;
Shell Eco-Marathon járműépítő verseny (gazdasági és marketing feladatok).
A jelen tervezési és építési feladatai mellett a jövőre is figyelmet fordítunk - versenycsapatunkat hosszú távú céllal hoztuk létre; reményeink szerint kezdeményezésünkkel egy olyan tudásbázis és infrastruktúra jön létre, melyre építve éveken keresztül működik majd a csapat, a mérnökhallgatók újabb és újabb generációját bevonva az elektromos járműépítés világába.
Csapatnév: BME Solar Boat Team – A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Solar csapata.

*

Founded by three mechanical engineering student of the Budapest University of Technology and Economics in 2014, the BME (BUTE) Solar Boat Team is about to design and build a completely solar-powered and human-driven lightweight boat, with electrical drive. The goal of the team is to successfully complete two races in 2016: the Dutch Solar Challenge in The Netherlands, and the Solar1Races competition in Monte-Carlo.
Three mechatronic engineering and one mechanical engineering student from the Faculty of Mechanical Engineering have also joined the team. Their task is to design the solar and electrical system of the boat, and to perform the neccessary CFD simulations.
The work of three students from the Faculty of Transportation Engineering and Vehicle Engineering reinforces the team; their role is to design the hull and the foil of the boat.
Our name: BUTE Solar Boat Team - Solar Team of the Budapest University of Technology and Economics

A bejegyzés trackback címe:

https://solarboatteam.blog.hu/api/trackback/id/tr197380196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása